STÄNG
Clarion Hotel Wisby Destination Gotland ABF GEAB Gotlands Media Sparbanken Gotland Länsförsäkringar Gotland Naprapatcenter Järn AB Södertorg Frendo Databyrån STÄNG

Gotland Jazztrio

Oskar_Lindström_foto_Anna_Ericsson

Piano

Oskar Lindström

Oskar Lindström, född 1994 i Göteborg. Han har studerat jazzpiano på Fridhems folkhögskola och en konstnärlig kandidatexamen i jazz vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt har läst kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Luleå Tekniska Universitet. Han har även deltagit i det internationella Career Development-programmet Betty Carter Jazz Ahead på Kennedy Center i Washington D.C. Oskar har arbetat på Gotlandsmusiken sedan 2019, och frilansar i en rad olika jazz,- och folkmusiksammanhang. Oskar är sedan 2020 medlem i tankesmedjan “Unga tankar om musik”.

Josef_Karnebäck_foto_Anna_Ericsson

Kontrabas/Elbas

Josef Karnebäck

Josef Karnebäck, född 1987 på Gotland. Han har studerat en kandidat i jazz på Musikhögskolan i Malmö, en master i jazz vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm samt en kandidat i klassisk musik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Josef har arbetat på Gotlandsmusiken sedan 2022, och arbetar även som producent, kompositör och arrangör med flera utgivna album – ofta i samarbete med Micke Lyander på Sandkvie Studio i Visby. Han frilansar också som basist i en rad olika sammanhang bland annat med saxofonisten Magnus Lindgren och har tidigare arbetat med HR-bigband (Frankfurt Radio Bigband), Harry Allen, Ivan Lins, Jim McNeely, HR-Sinfonieorchester, Dalasinfoniettan, Marinens Musikkår, Margareta Bengtsson, Smith&Thell med flera. Josef har turnerat med orkester och olika jazzgrupper i bland annat Indien, Brasilien, Kuba, USA, Italien, Spanien och Tyskland.

Marcus_Grufstedt_foto_Anna_Ericsson

Trummor/Slagverk

Marcus Grufstedt

Marcus Grufstedt, född 1975 i Ystad. Han har studerat klassiskt slagverk på Musikhögskolan i Malmö. Tjänsten som slagverkare/trummis på GotlandsMusiken har han haft sedan 1999. Innan det arbetade han i Malmö Musikteaters Orkester i ett år och har frilansat i bland annat Malmö Operan, Malmö symfoniorkester, Norrköpings symfoniorkester och Gävle symfoniorkester. Marcus arrangerar även musik för olika artister och orkestrar. Han släppte ett storbandsalbum 2020 med egenkomponerad musik under namnet Mac Groover Big Band. Marcus är producent för Gotland Jazztrio.