STÄNG
STÄNG

Tillgänglighet

Närhet till musiken för alla

GotlandsMusiken har inte något eget konserthus utan använder sig av en rad olika konsertscener runt om på ön. Allt ifrån bygdegårdar, kyrkor och bibliotek till teatrar och folkets hus. Att få möta den gotländska publiken i sin närmiljö är något som vi verkligen uppskattar och att få bjuda högkvalitativ musik ute i öns vackra och intima miljöer tror vi kan bidra till en ännu starkare upplevelse.

Samtidigt skall alla ha tillgång till våra evenemang, oavsett fysiska förutsättningar. Därför arrangerar vi endast konserter i lokaler som uppfyller vår tillgänglighetspolicy. Policyn består både av interna målsättningar samt krav från våra finansiärer Region Gotland och Kulturrådet. Du kan läsa mer i vår tillgänglighetsplan samt se detaljerad information om adresser till respektive konsertlokal längst ner på sidan.

Har du frågor eller synpunkter rörande tillgängligheten i vår verksamhet eller på våra konserter så kontakta oss.

0498-26 44 50

info@gotlandsmusiken.se

Tillgänglighetsredogörelse för vår hemsida

GotlandsMusikstiftelse är ansvariga för att den här webbplatsen uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service samt tillgänglighetskrav från våra finansiärer i Kulturrådet och Region Gotland.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet och brister åtgärdas löpande. Om du upptäcker problem eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns. Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Du kan kontakta myndigheten för digital förvaltning om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter.

Om du behöver material från oss som inte är tillgängligt för dig kan du alltid meddela oss.

Webbplatsen publicerades 23 juni 2022.
Tillgängligheten på gotlandsmusiken.se är ännu inte testad.

Bra att veta

  • Konsertplatsen eller lokalen ska alltid ha tillgång till toalett.​ 
  • Alla våra konserter skall gå att lyssna på i en lokal som är anpassad för rullstolsburna.
  • Hörslinga finns på evenemang där detta är möjligt.
  • På konserter med mycket publik finns det tillgång till hjärtstartare och personal utbildad i att använda denna.
  • ​Tänk på att andra gäster kan vara överkänsliga mot kemikaliska dofter som exempelvis parfym, rakvatten och parfymerade hårprodukter. Lämna gärna parfymen hemma.
  • Ledsagare till person med funktionsnedsättning behöver inte någon egen biljett.
  • Servering finns i pausen på alla konserter som ingår i lilla eller stora serien.
  • Biljett till rullstolsplats bokas direkt hos oss på telefon 0498 12 06 10. Försäljningen är öppen helgfria vardagar       10-12 och 13-15.