Rongedal & Visby Storband

15:30

Wisby StrandRongedal & Visby Storband

 

Tvillingbröderna Magnus och Henrik Rongedal växte upp i Molkom mitt i Värmland. Den stora allmänheten fick upp ögonen för de båda skönsjungande bröderna i ”Så ska det låta”, där man visade upp hela sitt register men de har även synts i program som Doobidoo, Bingolotto, Go’kväll och Körslaget. Rongedal startade 2004 under namnet ”Off-Duty” där bl.a. gotlänningarna Johan Lyander och Mikael Westberg ingick .2007 bytte gruppen namn till Rongedal, i februari 2008 begick bandet sin Melodifestivalsdebut och det stora genombrottet var ett faktum. ”Just a minute” gick rakt in på andra plats på Svensktoppen och veckan därpå tog den förstaplatsen.

Enskilt, men framför allt tillsammans, har de blivit några av Sveriges mest anlitade sångare på skivinspelningar, live-framträdanden och div. TV-galor. Henrik och Magnus har parallellt skrivit egen musik, som har blivit placerade på skivor, bl. a. med Shirley Clamp och Barbados.

I kvällens konsert med storbandet utlovas en blandad kompott med musik som spänner över såväl decennier som musikstilar, från Ray Charles- via Gärdestad till David Bowie. Kort och gott; en påse lördagsgodis med karameller för alla smaker.

Medverkande:

Magnus Rongedal sång
Henrik Rongedal sång
Visby Storband