Logo Gotlandsmusiken

PREMIÄR!

Nu är det premiär för GotlandsMusikens nya hemsida som tagits fram i samarbete med Peekaboo. Ny är även vår logotyp som tagits fram av Kusinerna! Ta en tur bland alla flikar och lägg gärna lite extra tid på att botanisera i vår konsertkalender. Är det något som Ni tycker fattas på hemsidan eller kanske något vi inte erbjuder i konsertväg så tveka inte att posta ett förslag i vår ”Idélåda”!

/Admin

Bild Wisby Strandfestival

I ett samarbete mellan Wisby Strand och GotlandsMusiken är vi glada att kunna presentera den första egentliga stadsfestivalen i Visby med ett avstamp mot framtiden. Ambitionen är att denna festival ska bli årligen återkommande och presentera såväl gotländska som nationella toppartister i vår så fantastiska kombinerade stads, park och havsmiljö.

GotlandsMusiken medverkar vid konserterna med Pugh Rogefeldt och Jono The Band.

http://www.wisbystrandfestival.se/

Imagine Sweden Gotland regionfinal 2018

Vi gratulerar årets vinnare av Imagine Swedens regionfinal  – My Frändestrand som sjöng egna låtar ackompanjerade på gitarr.

Juryn bestod av: Juryordförande Dag Franzén – GotlandsMusiken, Agnes Hallberg – Ljudtekniker/musiker, Jimmy Ahlen – Artist/Musiker Clara Klingenström – Singer songwriter, Ida Andersson – Musiker

Juryns motivering:
Egna originella låtar, dynamiska, ärliga och utlämnande. Lugnt, fint scenframträdande och varm röst.

Konferencier för kvällen var Samuel Kåring. Totalt deltog 12 tävlande akter.

Fotograf: Anna Ericsson

Underjorden Tur & Retur

EN AV DE STÖRSTA KULTURSATSNINGARNA SOM GJORTS PÅ GOTLAND!

I en tid då valår, nättroll och hetsande kärnvapenmakter slåss om spaltutrymmet sätter två av landets minsta länsinstitutioner upp Sverigepremiären av den komiska musikalen ”Underjorden tur & retur” (baserad på musikalen ”Frogs” av Stephen Sondheim, Burt Shelove och Nathan Lane).

En komisk musikal byggd kring den antika grekiska komedin ”Grodorna” av Aristofanes, klädd i modern skrud av Thomas Sundström.

Låter det komplicerat? Lugn, det kommer mera…

Huvudrollerna spelas av Janne Åström och Andreas Nilsson (som guden Dionysos o hans tjänare), flankerade av Babben Larsson som underjordens härskare, guden Pluto. Med i underjorden finns Hercules, gestaltad av Camilo Bresky. Ja, vi har lyckats samla huvuddelen av det legendariska REA gänget från Börsen för två sensationella kvällar den 12 och 13 oktober på Wisby Strand!

Stor orkester med GotlandsMusikens musiker och stråk från Camerata Nordica, kör, dansare och en åttamanna ensemble framför denna komiska samhällssatir som vill berätta något om vår samtid, vår historia och kanske vår gemensamma framtid. I samarbete med Kalmar Läns Musikstiftelse. Dirigent: Bo Wannefors.

En föreställning där vi även får möta Charon, färjekarlen på floden Styx (Lennart Bäck), George Bernard Shaw (Tomas Lindström) och inte minst William Shakespeare (Tove Vahlne) samt flera andra myter, legender och lurifaxar.

När GotlandsMusiken och Länsteatern iscensatte ”Carmina Burana” tog biljetterna slut: Det lär det göra även denna gång!

DET ÄR PÅ GOTLAND DET HÄNDER!

BOKA HÄR!

BOENDEN SÖKES

I samband med kommande nyanställningar har GotlandsMusiken under vintern och våren rekryterat nya musiker, som kommer att tillträda sina tjänster under sensommaren och hösten/vintern.
Vi letar nu med ljus och lykta efter boenden åt dem och hoppas att Du kan tipsa eller bistå oss i det.
Det vi söker är följande:
För valthornist: fr.o.m. 1 okt 2019.
För oboist: fr.o.m. 6 januari 2020.
För pianist (vikare): fr.o.m. 26 augusti 2019.
Du får gärna kontakta oss per e-post: info@gotlandsmusiken.se alt. tel: 0498 – 264450
Referenser och övriga frågor besvaras av direktör Dag Franzén: 0701 -699660.