NYTT! Fredrik Willstrand tolkar Johan Norrby (Havdhem, Lilla serien #4)

14:00

Havdhems bygdegård

Ordinarie 180 kr Studerande 19–25 år (leg) 90 kr Barn/Ungdom 3–18 år 50 kr

90 min

GotlandsMusiken ABF, Region Gotland, KulturrådetSångaren och låtskrivaren Johan Norrbys satsning med sitt eget band JONO, har redan lagt sitt första decennium bakom sig. Nu arbetar bandet som bäst med nyskrivet material till en planerad femte platta. JONO, och Johan Norrby själv, har rönt mycket uppskattning och uppmärksamhet för sin melodiska och symfoniska rock både nationellt och internationellt. Nyligen placerades bandet som ett av de bästa rockbanden av en ansedd japansk sajt.

Nu kommer Norrbys musik att kläs i en helt ny akustisk skrud under fyra konserter i Lilla Serien med GotlandsMusikens Gotland Blåsarkvintett och Gotland Jazztrio.

Johan skulle själv fronta de åtta musikerna men har tvingats lämna återbud med kort varsel. Vilket öppnar för ännu en ny möjlighet.
Nu får hans musik ännu en ny förpackning då den för första gången tolkas av en extern sångare på gotländsk hemmaplan. Gotlänningen Fredrik Willstrand har en lång och meriterande karriär bakom sig som solist sedan han slog igenom redan 1986. Utöver Melodifestivalen har han med sin självklara röst spänt över en repertoar av både Frank Sinatra och rockiga U2-versioner när han återupptog musikerkarriären för cirka tio år sedan. Senast han samarbetade med GotlandsMusiken var på publiksuccén ”GotlandsMusiken i det gröna” i Almedalen sommaren 2019.

Medverkande:

Fredrik Willstrand sång
GotlandsMusikens Blåsarkvintett
Gotland Jazztrio