Bild tre musiker som står upp och håller i en virvelkagge och en kontrabas

GotlandsMusikens Jazzgrupp

spelar i huvudsak jazz, såväl originalmusik som standards. De framträder ofta med en sång- eller instrumentalistsolist och medverkar ofta på Kulturföreningen Roxys Jazzklubb på Munken i Visby. Jazzgruppen har också under flera år medverkat i teateruppsättningar i samarbete med Länsteatern på Gotland.

GotlandsMusikens Jazzgrupp:
Jean-Simon Maurin, piano
Nils Ossman, kontrabas
Marcus Grufstedt, trummor

Producent:
marcus.grufstedt@gotlandsmusiken.se

Bandet

bandmember

Nils Ossman

Nils Ossman, kontrabas, föddes 1967 och växte upp i Motala. 1990-94 gick Nils jazzmusikerlinjen på Musikhögskolan i Stockholm och studerade för bl a hovkapellisten Michael Karlsson och jazzlegenden Nils-Henning Ørsted-Pedersen. Efter några år som frilans i Stockholm började Nils 1998 på GotlandsMusiken.

kontrabas

Jean-Simon Maurin

(Tjänstledig) Jean-Simon Maurin, född 1978, tog sin examen på jazzlinjen på Musikhögskolan i Malmö under våren 2004. Där hade han jazzpianisten Jan Lundgren som lärare under 3 år. Under sin studietid på Irland erhöll Simon LGSM (licentiate of Guildhall school of music). Simon har också studerat som utbytesstudent i Holland. Sedan hösten 2008 är Simon anställd som pianist på GotlandsMusiken. Han är även med i marknadsföringsgruppen.

piano

Marcus Grufstedt

Marcus Grufstedt, född 1975, studerade klassiskt slagverk på Musikhögskolan i Malmö mellan åren 93-99. Förutom 1 år i Malmö Musikteaters Orkester, så har han även spelat med flera av landets symfoniorkestrar och musikkårer. Tjänsten som slagverkare/trummis på GotlandsMusiken tillträdde han 1999. Marcus är producent för jazzgruppen och för familjekonserterna.

trummor

Lyssna

Kontakt