Bild tre musiker som står upp och håller i en virvelkagge och en kontrabas

GotlandsMusikens Jazzgrupp

spelar i huvudsak jazz, såväl originalmusik som standards. De framträder ofta med en sång- eller instrumentalistsolist och medverkar ofta på Kulturföreningen Roxys Jazzklubb på Munken i Visby. Jazzgruppen har också under flera år medverkat i teateruppsättningar i samarbete med Länsteatern på Gotland.

GotlandsMusikens Jazzgrupp:
Jean-Simon Maurin, piano (tjänstledig)
Nils Ossman, kontrabas
Marcus Grufstedt, trummor

Producent:
marcus.grufstedt@gotlandsmusiken.se

Bandet

bandmember

Skolkonsert med Dan Bornemark

Gotlandsmusiken ger en skolkonsert för högstadiet tillsammans med Dan Bornemark och Helena Josefsson. Tillsammans framför de ny musik från Dans alldeles nya skiva ”TYP”.

Gotlandsmusiken ger en skolkonsert för högstadiet tillsammans med Dan Bornemark och Helena Josefsson. Tillsammans framför de ny musik från Dans alldeles nya skiva ”TYP”.

Nils Ossman

Nils Ossman, kontrabas, föddes 1967 och växte upp i Motala. 1990-94 gick Nils jazzmusikerlinjen på Musikhögskolan i Stockholm och studerade för bl a hovkapellisten Michael Karlsson och jazzlegenden Nils-Henning Ørsted-Pedersen. Efter några år som frilans i Stockholm började Nils 1998 på GotlandsMusiken.

kontrabas

Jean-Simon Maurin

(Tjänstledig) Jean-Simon Maurin, född 1978, tog sin examen på jazzlinjen på Musikhögskolan i Malmö under våren 2004. Där hade han jazzpianisten Jan Lundgren som lärare under 3 år. Under sin studietid på Irland erhöll Simon LGSM (licentiate of Guildhall school of music). Simon har också studerat som utbytesstudent i Holland. Sedan hösten 2008 är Simon anställd som pianist på GotlandsMusiken. Han är även med i marknadsföringsgruppen.

piano

Marcus Grufstedt

Marcus Grufstedt, född 1975, studerade klassiskt slagverk på Musikhögskolan i Malmö mellan åren 93-99. Förutom 1 år i Malmö Musikteaters Orkester, så har han även spelat med flera av landets symfoniorkestrar och musikkårer. Tjänsten som slagverkare/trummis på GotlandsMusiken tillträdde han 1999. Marcus är producent för jazzgruppen och för familjekonserterna.

trummor

Lyssna

Kontakt