Gotlands Blåsarkvintett

har sin specialisering i den västerländska konstmusiken och de spelar allt från barock till nyskriven avancerad kammarmusik. De har medverkat vid ett stort antal musikfestivaler i Europa och har ett mångårigt samarbete med den polska stråkkvintetten Multicamerata.

Gotlands Blåsarkvintett:
Lars Linna, flöjt
Gabriela Dogaru, oboe
Magnus Dungner, klarinett
Alice Quayle, fagott
Jacob Maczynski, horn

PRODUCENT:

lars.linna@gotlandsmusiken.se

Bandet

bandmember

Gabriela Dogaru

Anställd i Gotlands Blåsarkvintett sedan årsskiftet 2020. Gabriela är född i Rumänien och uppvuxen i Nynäshamn. 2017 påbörjade hon sin utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Oboe.

Lars Linna

Lars Linna, flöjt, född 1967. Började sina studier för Mats Nilsson i Karlstad. Fortsatte vid Norges Musikhögskola i Oslo där lärare som Örnulf Gulbransen, Per Öien och Andrew Cunningham har betytt mycket. Lars kom till Gotlands Blåsarkvintett 1991.

flöjt

Alice Quayle

Alice Quayle, född 1988, kommer från den engelska ön i Irländska sjön, Isle of Man, och anställdes som fagottist på GotlandsMusiken 2019. Hennes instrumentala karriär startade med trombon men när hon började spela i Royal Marine Band Service, gick hon över till fagott. Det ledde till studier vid Royal Academy of Music i London under Robin O’Neill, John Orford, David Chatterton och Fraser Gordon. Efter sin examen 2016 har Alice spelat med BBC National Orchestra of Wales och Royal Philharmonic Orchestra. Hon är även initiativtagare till kammarmusikensemblen Cavendish Winds.

fagott

Magnus Dungner

Magnus Dungner, klarinett, född 1960. Har studerat för Olle Schill, samt för Bent Sörensen vid Norges Musikhögskola i Oslo . Har spelat i Gotlands Blåsarkvintett sedan 1991. Magnus är även producent för Gotlands Sinfonietta

klarinett

Jacob Maczynski

Jacob Maczynski, född 1992, flyttade till Sverige år 2010 för att studera och ägna sig helhjärtat åt musik. Dessförinnan bodde han i Kanada där han är född och uppvuxen. Han har gått på Musikhögskolan i Malmö och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn där han har studerat för bland andra Thomas Kjelldén, Henrik Halén, Jakob Keiding och Lasse Mauritzen.

Efter sin examen 2015 har Jacob spelat i Malmö Symfoniorkester, Danmarks Radios Symfoniorkester, Malmö Operaorkester, Aalborg Symfoniorkester och Helsingborg Symfoniorkester. Som kammarmusiker har han tävlat och turnerat tillsammans med sin förra blåskvintett i Sverige, Danmark, Tyskland, Polen och Schweiz.

Sedan oktober 2019 spelar han i Gotlands Blåsarkvintett.

valthorn

Lyssna

Kontakt