Gotlands Blåsarkvintett

har sin specialisering i den västerländska konstmusiken och de spelar allt från barock till nyskriven avancerad kammarmusik. De har medverkat vid ett stort antal musikfestivaler i Europa och har ett mångårigt samarbete med den polska stråkkvintetten Multicamerata.

Gotlands Blåsarkvintett:
Lars Linna, flöjt
David Nisbel, oboe
Magnus Dungner, klarinett
Alice Quayle, fagott
Tomas Danielsson, horn

PRODUCENT:

lars.linna@gotlandsmusiken.se

Konserter

Bandet

bandmember

David Nisbel

David Nisbel, oboe, född 1959. Studerade vid Norges Musikhögskola för Erik Niord Larsen. David flyttade till Gotland 1985, och har spelat i Blåsarkvintetten sedan dess.

oboe

Lars Linna

Lars Linna, flöjt, född 1967. Började sina studier för Mats Nilsson i Karlstad. Fortsatte vid Norges Musikhögskola i Oslo där lärare som Örnulf Gulbransen, Per Öien och Andrew Cunningham har betytt mycket. Lars kom till Gotlands Blåsarkvintett 1991.

flöjt

Alice Quayle

Alice Quayle, född 1988, kommer från den engelska kanalön Isle of Man och anställdes som fagottist på GotlandsMusiken 2019. Hon inledde sin instrumentkarriär på trombon men skolade om till fagott när hon började spela i Royal Marin Band Service. Det ledde till studier vid Royal Academy of Music i London under Robin O’Neill, John Orford, David Chatterton och Fraser Gordon. Efter sin examen 2016 har Alice spelat med BBC National Orchestra of Wales och Royal Philharmonic Orchestra. Hon är även initiativtagare till kammarmusikensemblen Cavendish Winds.

fagott

Magnus Dungner

Magnus Dungner, klarinett, född 1960. Har studerat för Olle Schill, samt för Bent Sörensen vid Norges Musikhögskola i Oslo . Har spelat i Gotlands Blåsarkvintett sedan 1991. Magnus är även producent för Gotlands Sinfonietta

klarinett

Tomas Danielsson

Tomas Danielsson, valthorn, född 1957. Började spela horn för Jan-Erik Thylander i Stockholm. Fortsatte med studier för Elving Jansson vid Göteborgs Musikhögskola. Har spelat i Blåsarkvintetten Quintessence i Växjö mellan 1984-92, och sedan 1992 i Gotlands Blåsarkvintett. Tomas ingår även i marknadsföringsgruppen.

valthorn

Lyssna

Kontakt