Underjorden Tur & Retur

19:00

Wisby StrandGotlandsMusiken i samarbete med Länsteatern på Gotland presenterar:

I en tid då valår, nättroll och hetsande kärnvapenmakter slåss om spaltutrymmet sätter två av landets minsta länsinstitutioner upp Sverigepremiären av den komiska musikalen ”Underjorden tur & retur” (baserad på musikalen ”Frogs” av Stephen Sondheim, Burt Shelove och Nathan Lane).En komisk musikal byggd kring den antika grekiska komedin ”Grodorna” av Aristofanes, klädd i modern skrud av Thomas Sundström.

Låter det komplicerat? Lugn, det kommer mera…

Huvudrollerna spelas av Janne Åström och Andreas Nilsson (som guden Dionysos o hans tjänare), flankerade av Babben Larsson som underjordens härskare guden Pluto. Ja, vi har lyckats samla tre fjärdedelar av det legendariska REA gänget från Börsen

Stor orkester, kör, dansare och en 8-manna ensemble framför denna komiska samhällssatir som vill berätta något om vår samtid, vår historia och kanske vår gemensamma framtid.

I samarbete med Kalmar Läns Musikstiftelse. Dirigent: Bo Wannefors.

En föreställning där vi inte bara får möta de tre ovanstående utan även Charon, färjekarlen, på floden Styx (Lennart Bäck), George Bernard Shaw (Tomas Lindström) och inte minst William Shakespeare (Tove Vahlne) samt flera andra myter, legender och lurifaxar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *